WIE ZIJN WIJ?

OVER VZWBASICS

WIE zijn wij?

Onze vzw stelt als maatschappelijk doel om sport aan te bieden aan alle kinderen van jong naar oud, uit kwestbare doelgroepen,... en dit in kleine groepen onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers.

We willen hier zoveel mogelijk doelgroepen aanspreken. We maken dit concreet door onze activiteiten op te splitsen in enkele grote pijlers. We stellen ze graag even aan jullie voor:

logo
Wij willen met onze lessenreeksen en onze kampen KIDSMOVE de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen in stand houden en verder stimuleren. De meeste kinderen bewegen graag uit zichzelf.
logo
logo
Onze tweede pijler URBANMOVE wil het sporten in een stedelijk concept naar zoveel mogelijk jongeren brengen. Deze pijler zal op termijn alle courante urbansporten omvatten zoals freerunning, (street)dance, ...enz.

De derde pijler TECHMOVE gaat de innovatieve weg op door technologie en sport samen te brengen. Kinderen ondervinden dat technologie actief kan gebruikt worden. Ze worden geprikkeld om na te denken... en dat terwijl ze doen!
Onze vierde pijler CYCLOMOVE richt zich op fietsvaardigheid, zodat kinderen zich op een veilige en gecontroleerde manier in het verkeer kunnen verplaatsen. We maken hier ook een kleine knipoog naar URBANMOVE door mountainbike toe te voegen aan het assortiment.

Pijler vijf CLIMBMOVE Een heel populaire en complete sport, die onlangs ook te zien was op de Olympische spelen. Elk aspect van indoor sportklimmen komt op een speelse manier aan bod. Overwin je hoogtevrees en krijg meer zelfvertrouwen, verbeter je klimtechniek, vergroot je lichaamsbesef, verbeter je coördinatie en verhoog je kracht-uithouding.
about use second image 4


about use second image 3
Pijler zes RACKETMOVE In deze lessenreeksen en kampen leggen we de basis voor verschillende racket- en terugslagsporten: kidstennis, pingpong, badminton, voorbereiding padel en beachtennis zijn maar een greep uit het aanbod. Het verder stimuleren van oog-handcoördinatie en ruimtelijk inzicht ligt aan de basis van deze lessenreeks.
Onze nieuwste
pijler sinds 2023:
G-MOVE Sport voor iedereen! Vzw BASICS! start een werking van G-sports op, want we willen iedereen met een beperking ook de kans geven om te sporten. Met G-Move bieden we sport aan op maat aan mensen met een beperking (licht en matige verstandige beperking, fysieke beperking niet rolstoel gebonden, autisme, psychisch kwetsbaar). De focus ligt op de mogelijkheden van de sporter, niet op de beperking. We willen er net zijn voor sporters die niet bij traditionele sportclubs terecht kunnen.
Vanuit deze pijlers organiseren we af en toe (sportgerelateerde) evenementen in samenwerking met externe partners. Enkele voorbeelden: BASICS! QUIZ, BASICS! RUN en URBANBEACH.

Met BASICS! streven we ernaar om één grote familie te zijn, verbonden door sport, innovatie, cultuur en zoveel meer... Wanna join the family? Word lid van onze Facebook groep: BASICS! Family
meld je nu aan

MEDEWERKERS

Charlotte Billiet
Secretariaat

Marie Devisscher
Communicatie en social media

Bestuur

Stijn Verhulst
Voorzitter - Club API – coördinator TECHMOVE
Dries Allemeersch
Bestuurder – coördinator KIDSMOVE / CYCLOMOVE
Karim Kaddour
Penningsmeester - Gedelegeerd bestuurder
Ben Vandenbussche
Bestuurder - coördinator URBANMOVE / RACKETMOVE
Tijs Peere
Secretaris
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: